Garden Staircase

German Embassy, London

 

Project Date: 2010 - 2011

Client: German Embassy London

Status: Built

Location: Belgravia, London

Heritage: Grade I listed

 

This new garden staircase connects the generous terrace on raised ground floor level of the Ambassador's Residence with its garden five metres below. It extends the outdoor space used for formal and informal festivities. While the colour of and materials used for the staircase respond to historic precedents within this Grade I listed ensemble, the detailing of the connections, the slenderness of side elevation as well as the contrast between exposed and lacquered stainless steel reveal its contemporary nature.

The design of the staircase has been developed in close collaboration with Christian Junge and Structure Mode.